Monday, December 27, 2010

Mudah-mudahan Sihat Sentiasa

Menjengah di sini...

Salam rakan-rakan blogger
Jumaat dan Sabtu demam melanda
Hanya di rumah
Ahad badan dah rasa lega semula

Alhamdulillah...
Cik Suami cakap bawak jenjalan
Kasi keluar peluh...
Mudah-mudahan sihat sentiasa
Minggu depan dah mula kerja..

Tengah hari Cik Suami ajak keluar untuk lunch
Lagipun memang ada urusan yang perlu dibuat 
Aqilah ajak pegi Pizza Hut
Walaupun di hati rindukan nasi :)
Tapi Aqilah pun beberapa hari ni tak sihat juga
Sakit perut...
Jadi untuk memastikan dia nak makan
Kami sekeluarga ke Pizza Hut
Walaupun aku kurang kepuasan hehehe
Rindu nasi :)
Asalkan Aqilah berselera
Darwisy pun suka...

Kebiasaanya Sabtu & Ahad
Cik Suami tak keje..
Jika semua dalam situasi sihat walafiat
Selalu je jalan-jalan cari makan ke
Jalan-jalan cari barang...hehehe
Taklah jauh...kat Bandar Seremban pun jadi :)

Sempat posing dua beradik nie
Menjelang malam keluar untuk makan malam
Cik Suami cakap dah terperap seharian bawak jalan-jalan... :)
Memang tak masak seharian
Keluar ke bandar Seremban
Sebelum makan
Singgah di Parkson sekejap
Kurang 10 minit dari rumah
Sebab perut belum lapar sangat lagi
Nanti nak makan pun tak bersungguh...
Makan pun kena ada kesungguhan :)
Jalan-jalan sekejap
Dah menyinggah...mesti ada terbekenan
Cik Suami pun offer...
Aku kata dengan Aqilah...
"Kak Long ke sekolah barang semua baru kan...Ibu pun nak beli barang baru jugaklah..." hehehe
Aqilah pun sama jugak memilih barang, anak daralah katakan...
Alih-alih dia yang dapat sepasang kasut...
"Ni kasut Kak Long nak pegi jalan-jalan.." katanya.
Yang bestnya Aqilah pegi pilih dengan abahnya sementara aku memilih handbag...
Emmmm.....dah boleh dah shopping dengan abahnya...
Akupun dapatlah satu handbag dan Aqilah sepasang kasut..
Asalnya akupun nak dapatkan juga sepasang kasut
Aku ni bersaiz 4...selalu je out of stock
Sebab saiz 4 biasanya tak banyak stock kata salesman tu
Selalu gitulah....isk..isk..isk...
Bila dah berkenan saiz takde pulak
Takde rezeki...

Cik Suami nak cari tali pinggang
Lepas tu giliran Cik Suami
Cik Suami nak cari tali pinggang
Dapatlah satu..
Takdelah ronda sangat
Sementara nak tunggu perut lapar

Nilah puzzle Darwisy...hepi sangat dia dapat puzzle nie

Darwisy tak pandai sangat meminta...
Aku pulak rasa kesian kalau takde apa-apa untuk dia
Bawa Darwisy ke bahagian mainan
Kalau dia nak pilih apa-apa
Ronda-ronda macam tak berkenan je dia
Tunjuk dengan Darwisy puzzle...
Nampaknya Darwisy berminat
Ambiklah satu...
Jadi semua orang dapat satu barang @ Parkson

Balik je rumah...
Macam biasalah Kak Long cuba lagi kasutnya :)
Adik sibuk suruh buka puzzle...
Terus je buat dengan Kak Long
Walaupun adik tak pandai sangat lagi
Kak Long yang lebih buat...
Excited dengan Jigsaw Puzzle baru
Darwisy seronok dengan karakter kartun Mickey Mousenya
Berjayalah dua beradik ni menyiapkan puzzle nya..
Puzzle simple untuk umur-umur Darwisy yang baru-baru nak belajar
Puzzle nya pun besar-besar
Ada 24 pieces je...
Nilah hasilnya...
Tulah hasilnya...
Dengan bantuan Kak Long tak sampai 10 minit siap hehehe
Kalau Darwisy buat sorang lamalah kot...
Pagi-pagi nie Darwisy cuba lagi
Benda baru kan...bersemangat!
Aku bantu sikit-sikit...
Boleh juga dia buat
Nanti aku nak suruh dia cuba buat sendiri pulak..


***Masa balik dari Kajang tu malam..ikut Lebuhraya LEKAS...malam tu terus je demam...ubat dah makan, kebah sekejap menggigil balik...ADA KEMUNGKINAN KE DEMAM SEBAB LAIN...


21 comments:

Pencari Qurratuaini said...

salam..semoga sihat hndakNya..sama la, demam melanda..

n.hasleena said...

P.Qurratuaini: InsyaAllah dah kembali sihat. Semog sihat juga..

Sharifah nor said...

demam nak dapat adik lagi ker????

n.hasleena said...

KAK PAH: Kak Sarah & Yus pun cakap gtu kak Pah..tapi taklah kak Pah...dalam usaha :)

Ati Masrif said...

semoga cepat sembuh
nak buka sekolah dah ni

apa maksud..sakit sebab lain?
ehem..ada apa dgn LEKAS???

n.hasleena said...

KAK ATI: tulah kak...nak sekolah. taknaklah tak segar hari pertama keje kan...jalan malam2 kan kak ati. orang tua2 suruh kita beringat2 selalu...lebuhraya baru. manalah tau kan...

~ yus ~ said...

Aqil dulu memang sangat suka main puzzle macam tu. Banyak koleksi dia. Ingatkan boleh turun kat adik2, tapi tidak rupanya. Banyak pieces yang hilang..huhu.

nadzirah aqilah said...

kak leena pakai kasut saiz 4? keciknye.. kaki saya double saiz kaki akak.. hahahaha...

take care kak leena.. (^___^)

n.hasleena said...

YUS:tak taulah berapa lama tahannya tu Yus...harap2 lamalah... :)

NADZ:a'ah nadz...saiz 4. skrg anak dara akak pun dah sama saiz. baru nak masuk darjah 3 tu...

sal said...

ASSALAMUALAIKUM ..
ciannya...
take care ye LEENA..moga cepat sembuh n dpt menjalankan tugas harian semula..

n.hasleena said...

KAK SAL:w'salam kak. InsyaAllah kak...terima kasih.

ieda said...

sibb baik hubby sgt2 memahami .. alhamdulillahh ..
demam balik tuu bukan aper .. mgkin demam kerana virus fever .. so kena amik antibiotik .. :)

Pn Kartini said...

Salam :):)

Moga cepat2 sembuh...:)

ermmmm...size kasut 4..agak2 mesti orgnya kecil comel nihhh..:):)

sarah-najwan said...

konpom da sebab lain demam tu..pi la check..hehee..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Selalunya kan, kalau dah shopping mesti baik tapi kalau demam lagi tu....tandanya tak cukup lagi ..!


hehe...

n.hasleena said...

KAK IEDA:alhamdulillah kak ieda...hubby understanding orangnya. sy tak pernah abiskan antibiotik kak, klu doc bagi...

SIS KARTINI:InsyaAllah dah ok tapi mgkn antibodi lemah. tak kecik comel pun hehehe....kaki je comel :D

KAK SARAH:konfem tak lah kak hehehe

AZRINA:hehehe....kalau gitu parah jugaklah azrina...takut abg nanti :)

amira zakiah said...

mia baru je baik demam....adoiii skt tekak pun blm hilang lg nie

sarah-najwan said...

dok eh?...ololol..demam nok skoloh tu..rindu kengkawan..eheksz...

moon said...

semoga cepat chat!!=)

honeyvsbee said...

huhu best dema jer lah g jalan..hahaa

n.hasleena said...

AMIRA:musim agaknya kan...

KAK SARAH:hehehe...usaha lagi

MOON:InsyaAllah semakin sihat moon..

BEE:hehehe....