Sunday, December 05, 2010

JANJI TERTUNAI PART 1


Kak Long & Darwisy sebelum bertolak...
Salam rakan-rakan blogger...
Minta maaf kerana tidak menjengah sepanjang hari ini ye
Hari ini hari menunaikan janji untuk anak dara aku tu...
Siap ada Part 1 lagi hehehe...
Rasanya macam panjang je perkongsiannya..:)
Harap sudi membaca ye...
Bu...tukarlah, kalau dapat no. 3 kita main ice skaatinglah ye..
Dialog Aqilah selepas peperiksaan akhir tahun bulan lepas..
Hari Jumaat petang baru beritahu dia bahawa hari Sabtu ni nak pegi tunaikan janji tu...
Tak boleh inform awal-awal...
Tak larat nak jawab pertanyaan..

Bu, nanti esok nak pegi pukul berapa?
Nak pakai baju apa nak pegi nanti..
Lepas pegi main ice skating kita nak pegi mana lagi...
Nanti Kak Long nak singgah kedai buku ye...
Bu...nanti itu...nanti ini...
Emmmm....itulah persoalan-persoalan jangkaan aku hehehe

Jadi, dah dekat sampai masanya baru aku inform dia :)
Silap-silap ada permintaan baru pulak hehehe...
Kenal sangat dah dengan anak dara aku tu.... :)
Sampai masanya...pegilah pada pagi Sabtu yang redup sahaja cuacanya..
Namun renyai-renyai dalam perjalanan..
Lambat juga bertolak...
Biasalah...itu, ini, itu, ini....hampir pukul 10 lebih rasanya baru gerak...
Lepas tu ada pulak persinggahan sebelum ke destinasi sebenar...
Riuh juga dalam kereta walaupun ada berempat je..
Darwisy dan Aqilah...emmmm....memang tak sepi sepanjang perjalanan...
Dalam perjalanan...masa hampir pukul 12 dah..
Perut aku nie memang pukul 12 mencari makanan...
Automatik....mesti lapar...
Kalau lewat sikit...memang lemah lah badan aku....


Beritahu hubby....
Kena makan dulu nie bang...lapar dah...
Dalam perjalanan manalah ada restoran kan...
Haaaa....nampak PETRONAS....kat Sg.  Besi...
Restoran MCDONALD ada kat situ..
Bolehlah...MCDONALD....
Walaupun aku suka dapat nasi kalau tengah hari ni...
Tapi sokongan paling padu daripada Aqilah lah...
Kita makan dulu hehehe...
Jadi...kami sekeluarga makan tengah hari dengan hidangan McD...Alhamdulillah...kenyang dan barulah rasa bertenaga meneruskan perjalanan...
Akhirnya sampailah ke destinasi...
Wah cantiklah bu....
Yang Si Adik pun seronok je tengok kiri kanan..
A'ahlah....cantiklah....akupun samalah pulak macam tak pernah tengok hehehe
Bukan apa...Chritsmas semakin hampir kan...
Cantik-cantik hiasan sekitar bandar Sunway dengan hiasan sempena Christmas...
Aku pun suka tengok...


Akhirnya...berjaya mencari parking...
Lepas sampai posing pulak dulu...
Aku suka mengabadikan kenangan-kenangan...
Kalau boleh setiap langkah kot hehehe
Seronok ditatap semula...
Ok jom....
Kita cari kat mana tempat Ice Skating..
Aqilah excited sangat dah....
Tak pernah pun ke tempat Ice Skating nie..
Jadi, mencarilah dulu...
Akhirnya berjumpalah tempatnya...
Kali pertamalah katakan.....
Buat pemerhatian dulu...
Tanya serba sedikit, dapatkan info....
Posing sebelum masuk ke destinasi sebenar...

Haaa....tu dia...Ambik aura Ice Skating dulu...
Tapi....
MASALAH!!!!
Sape yang nak main dengan Aqilah nie....
Suruh abahnya masuk....
Ishhh....tak retilah....hehehe...jawab abah dia
Aqilah cakap...
Jomlah ibu teman Kak Long....
Eeeee....tak naklah ibu Kak Long...tergolek ibu nanti hahaha


Habis tu macam mana???
Macam mana pulak nie...
Janji kena tunaikan....tempat dah sampai...
Orang kat situ...tak boleh nak cakaplah...
Punyalah ramai...hari Sabtu lah katakan...


Habis macam mana nak main nie???
Waaaaa.....
Kalau tak dapat main...memang frust yang teramatlah anak dara aku tu...



***Ada lagi kisah seterusnya...saya akan ceritakan untuk PART 2 nanti ye...mata dah mengantuk & letih juga aktiviti siang tadi...kita bersiaran semula esok.  Selamat malam...

15 comments:

azieazah said...

Wahhhh dah makin besar anak dara ya.
Gitulah kalu anak2 semakin bijak meminta, tapi kalu belajar pandai, tak salah beri ganjaran sebegitu..

n.hasleena said...

KAK AZIE: Ye Kak Azie...belum apa2 dah siap tanya utk tahun depan pulak hehehe...InsyaAllah Kak Azie, ganjaran yang diberi dengan harapan dapat memberikan dia motivasi utk memajukan diri...InsyaAllah...

MiErA said...

kak, sy tggu part 2! hehe =)

n.hasleena said...

MIERA: Ok miera....akak nak g kenduri dulu nie...hehehe. Part 2 nnt tgok mcm mn berjaya tak Aqilah 'ber ice skating ' hehehe...

aida said...

erm..lepas nie kita leh ajak cikgu2 sekolah gie skating..masukkan dalam satu kursus dalaman..mesti gempak

n.hasleena said...

AIDA: hahaha....tergolek terlentang nnt Da..
kursus dalamannnn...hehehe...

honeyvsbee said...

ermm..best tu...nak jadi ank angkat lah...hahaha

anyss said...

Salam,
Waaaa bestnya main benda alah tu...x penah main pun, hanya nengok je. Rasa macam terlebih usia pulak untuk jatuh terlentang di khalayak ramai...

Tahniah Along, nanti tahun depan dapat no 1 lagi ya...nanti ibu bawak terjun sungai pulak ;)


Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia

sarah-najwan said...

bizi saya hari ni..skrg baru sempat menjengah...

bestkan pi Kl..saya bilalah nk bw anak4 pi ZN..huhu

n.hasleena said...

BEE:hehehe....dapat no 3 baru leh g hehehe....

ANYSS:nampak mmg best tapi tgok ada yg terjatuh-jatuh...hehehe...susah jugak rupanya nak main. Terjun sungai...kenalah cari sungai dulu anyss...

KAK SARAH:cuti panjang lagi kak :) Sempat lagi plan tu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kenal Leena.


bestnya kalau dapat main. Ice-skating tak pernah tapi caranya sama dengan roller-blade.

teringat pulak zaman remaja dulu.

Far8 budak baik said...

suspen je cerita..si ibu main tak ni??haha..alala..farid lagi arr..
berapa byk kali cium lantai..ahahahaha..siap peluk peluk ngan kwn kwn..jatuh gakk..tp best..=)

n.hasleena said...

AZRINA:Salam perkenalan juga...yg penting kena balance kan. Azrina terror lah nie main roller blade ye...cmtu mgkn senang main ice skating...

FAR8:Ishh...kalau akan main tak tahulah mcm mana hehehe...tak berani akak bila tgok diorg2 yg main ni jatuh2...hehehe. Nt akak citte part 2 lak ye :)

~ yus ~ said...

wah best tu. Yus pun tak pernah main ic skating...

n.hasleena said...

YUS: Mmg best nampaknya bila diorg yg dah terror tu main Yus...tapi tgok yg jatuh2 tu takut la pulak hehehe...