Wednesday, December 22, 2010

Jom Deco!

Master Bedroom

Master Bedroom juga (sudut yang berbeza)
Salam semua...
Kita cuci mata sikit dengan deco pagi nie..
Aku ni minat tengok decoration nie...
Suka tengok je lahhh hehehe
Rumah sendiri simple je...

Yang nie masa aku pegi tengok showhouse
Memang suka tengok rumah-rumah contoh terutama bila full dengan interior design nya...
Sebab bila tengok kadang-kadang tak terfikir oleh kita orang biasa nie...
Tak tercapai dek minda idea-idea gini..che wahhhh
Orang biasa yang bermaksud kita yang bukan interior designer lah kan...
Kreatif...dan kalau aku tengok mesti akan keluar kata-kata..
"Eh...tak sangka ye boleh buat gini...boleh buat gitu..."


Master bedroom lagi (pantulan dari cermin tu bilik airnya)

Gambar yang kat atas tu master bedroomnya...
Memang luas biliknya dan dengan interiornya tu, 
Lengkap untuk tv, study table & dressing table..
Kalau bilik tu luas memang boleh diadakan semua nie...
Kalau kecik tak dapatlah jugak...
Tapi dengan khidmat interior design nie pada aku ruangan boleh digunakan sebaiknya dan praktikal...
TAPIIIII.....emmmm....RM nya???
Mahal wehhhh....
Rumah yang aku tengok nie rumah Semi D...
Deco untuk satu rumah contoh nie RM100K!!!
Deco sahaja!!!! 
Itu belum Eric Leong yang datang hehehe
Akulah yang bz body tanya salesman tu...
Uhhhhh....boleh dapat rumah kos rendah sebijik tuh!!


Dapur
Yang nie ruangan dapur...
Memang cantik dan menariklah...
Dapur dah cantik nie pastikan berasap hehehe...
Style sekarang...dengan bar counter untuk sarapan...
Praktikal sangat pada aku...


Ruangan Dining
Dining Hall...
Cantiknyalahhhh....putih bersih...
Kalau ada anak-anak kecik kurang selamatlah warna putih nie :)
Tiang-tiang tu sebagai patisyen memang dah style masa kini..
Untuk pengasingan ruangan...
Yang nie diasingkan antara ruangan dapur...
Nampak tak yang ada belang putih dan coklat tu??
Rupa-rupanya ada ruangan yang boleh dibuka kat situ..
Macam almarilah kiranya....
"Eh....boleh buka ke "hehehe...
Aku yang bukan interior designer ni terkagum dengan idea kreatif tu...

Wardrobe
Yang nie wardrobe rupanya...
Mula-mula masuk bilik tak perasan...
Tapi memang warna selamat jugak putih ni kalau ruangan terhad...
Cantik pulak tu dengan design wardrobe...
Ala-ala wall paper :)
Apapun guna interior design ni memang sedap je mata memandang...
Tapi bagi yang kreatif berjaya juga menghasilkan deco yang menarik kan...

***Untuk tatapan rakan-rakan blogger sekalian...mana tau mendapat ilham untuk rumah baru ke, inovasi untuk rumah kita skrg nie ke...jom cuci mata sama-sama :)

19 comments:

♥ manje ♥ said...

mmg cantik2... kreatif sgt, tmbh2 kat dapur tu...

kakcik said...

Bila dah di deko cantik2 macam tu, sayang pulak nak digunakan! :)

n.hasleena said...

MANJE:best kan manje hehehe....kena lagi bersemangat masak tu :)

KAKCIK:tulah kakcik...dah cantik2 pastu buat dapur kat luar pulak masak..sbb sayang nak guna :)

Yan said...

Mak aii... deco dapur je RM100K. Baik akak renovate rumah..heee...

sal said...

Bila tengok ruang2 yang cantik tuh, teringat masa gi ikea..geram sungguh tengok hiasan dlman ngan perabot ...
tak pe berangan dulu.manalah tahu..de rezki.kata org, tuah ayam nampak di kaki ...moga murah rezki kita semua..

n.hasleena said...

KAK YAN:deco satu rumah kak yan...tapiii eeeee....mahallll hehehe

SAL:memang sal...berangan je dulu hehehe...dalam hati "kalaulah dapat..." betul2...manalah tau rezeki kita kan :)

Sharifah nor said...

alahai..ngapa ambik gambar rumah kak pah ni???..perasan lah pulak..hahahaaaa...

NM02 said...

wallla... cantek bangat!

eh, awak tak follow kite lagi tau.. jgn luper eh

aida said...

erm...bestnya...nak kena kumpul duit...pada perkiraan aidalah kalau nak deco yang best harga mesti sekali ganda harga rumah..contohnya kalau rumah 100K...harga deco pun 100K....ermm..wahhh...kena kumpul duit nie

AIMAN said...

cantik2.. nampak kemas b bersih

n.hasleena said...

KAK PAH:oo...rumah kak pah ye. tak jemput masuk pun aritu hehehe

NM02:mmg cantik bangatttt....emmm saya dah follow ye :)

AIDA:yang penting ada ongkosnyaaa hehehe..

AIMAN:lepas tu kena maintain untuk mengekalkan kecantikan deco nya... :)

~ yus ~ said...

Wah! yus pun suka tengok ruma contoh, cantik deco nya. Tapi bila nak buat kat rumah sendiri, kena fikir budget kan..huhu, biasa2 pun oklah, asal sedap mataku memandang..:)

n.hasleena said...

YUS:yelah Yus...cantik rupa secantik harganya kan...

sarah-najwan said...

akak minat gak deco2 nih..tapi anak masih tgh lasak

rumah akak skrg baru beli..dok seminggu..dinding dah abis diconteng

biarlah dulu..nati dorang besar..kita deco sepenuh hati...

n.hasleena said...

KAK SARAH:mmglah tu kak...bila ada anak kecik ni kdg2 sukar sikit kan...

ieda said...

memang cantik2 lah dikk .. ermm idea nie .. insyaallah leh cilok utk rumah baru nanti .. ( berangan dulu heheh )

n.hasleena said...

KAK IEDA:Wahhh...bestnya Kak Ieda nak masuk rumah baru....boleh start dah mencari-cari idea...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

memang cantik aje didecoratekan show house ni...

tapi bila kita pulak decorate; lain macam pulak jadinya... hehehe..

n.hasleena said...

AZRINA: hehehe...takpe azrina, kita cuba2 je...ala2 eric leong pun jadilah :D