Friday, December 17, 2010

Coklat!

Sedia untuk dimasukkan ke dalam bekas...
Salam siaran...
Hari yang agak sibuk rasanya harini...
Macam biasa rutin hari Jumaat...
Hantar anak dara tu swimming class,
Hantar ke KUMON...
Ambik dari KUMON...
Sambil tu tempahan coklat harus disiapkan!
Tapi takdelah banyak sangat..dalam 250 biji je
Cuma kena dapatkan mood hehehe
Hari ISNIN tuannya dah nak... 

Yang ni milk+white chocolate..
Sementara menunggu masa ambik Aqilah dari swimming, 
Sempat sudahkan 50 biji....
Sampai rumah sambung lagi...
Sementara tunggu 2.30 untuk hantar Aqilah ke KUMON, 
Sambung lagi...
Alhamdulillah...akhirnya berjaya menyiapkan... 
Ada dua tuan...kedua-duanya nak menempah untuk dijadikan hantaran..
Disebabkan tuannya nak deco sendiri, jadi tempahan diletakkan di dalam balang biasa sahaja..

Separuh milk chocolate, separuh lagi white chocolate
Disebabkan coklat ni nak dijadikan hantaran,
Jadi bentuk 'LOVE' jadi permintaan...
Jadi hari ni buat coklat 'LOVE' je....berintikan badam...
Tuan punya coklat nie nak milk chocolate dan white chocolate
Biasanya untuk coklat hantaran akan aku deco kan sekali
Tapi customer dah ada bekas sendiri jadi aku bantu buatkan coklatnya sahaja....


Kalau atas permintaan macam nilah yang dah siap deco :)
Biasanya kalau nak pelbagai bentuk aku akan buat macam yang kat gambar tu...
Yang dalam gambar tu ex-student yang order..
Bergantunglah pada permintaan...
Seronok jugak buat sesekali...
Tapi bila mood tak mari...malas sekali hehehe
Yang pasti bila nak buat coklat nie mood mesti ada, kalau tak, nak deco coklat tu pun takde perasaan hehehe...
Apatah lagi kalau permintaan untuk dijadikan hantaran...
Lagilah kena ada moodnya....


Emmm....selamat menjamu mata ye...
Yang pastinya minat aku terhadap coklat semakin berkurangan...
Musim raya yang lepas lagilah...buat tempahan yang agak banyak...
Nak rasa coklat yang dibuat sendiri pun dah tak boleh dah hehehe
Sebelum ni minat jugak dengan coklat...
Kalau tak sebelum ni pantang pegi petrol station...
Mesti sambar Coklat Snickers atau yang sewaktu dengannya...
Sekarang lama dah tak capai Coklat Snickers  tu...


Rakan-rakan blogger macam mana?
Peminat coklat?


***Lega rasanya tempahan telah berjaya disiapkan...

16 comments:

Sharifah nor said...

akak peminat coklat...nak..nak..nak...

ieda said...

aduhhh memang akak minat ..lately nie leerrr .. anak2 pun suke .. :)

pandai leen buat choc yaaa :))

Yan said...

Dulu coklat macam teman.. sentiasa ada. now tak sangat. manis kan..

ada buat kelas ke?

sarah-najwan said...

akak pom suka wey...likes2..

n.hasleena said...

KAK PAH: hehehe...boleh je kak hulur kalau kita dekat... :)

KAK IEDA: akak pun suka coklat ye...nak kata pandai sgt taklah kak tapi bolehlah ambik tempahan sikit2 kalau ada masa...

KAK YAN:kak yan...ada yg tanya pasal buat kelas tapi masa tak mengizinkan :)

KAK SARAH:sila2 kak...tapi jamu mata yelah dapatnya....

moon said...

waa.....coklat??
sdapnyer....
suke sngt..lg2 bntk love...=)

Cma Shiema said...

coklat????mana??nak bagi cma ke??

adeh..kak...terliuq nengok coklat tu..

cma suke coklat..

wawawawa......:p

Solihin Zubir said...

uiii.. sy mmg sgt obses dgn coklat.. huhu..
nnt kalau sy nk wat hantaran, bley temah kt akak la eh? hehe..

MIZZ JAJA said...

akk..cntik c0klat...suke2

sal said...

assalamualaikum noor..berknjung ke sini, cantik . tahniah dpt menyediakannya dengan kreatif

n.hasleena said...

MOON:dapat jamu mata je ye... :)

CMA:kalau dekat boleh huluq2 cma...

SOLIHIN:InsyaAllah blehhh hehehe..

JAJA:jom makan coklat hehehe

SAL:wslm...terima kasih sal... :)

azieazah said...

Tahniah HASLEENA. Pandai buat coklat. Buat income tambahan.

Hebat tu, seni dan kreatif boleh dijadikan bisnes. Teruskan...!

aida said...

dah lama tak buat coklat...sedapnya coklat...hari tue cairkan coklat cecah ngan strawberi

n.hasleena said...

KAK AZIE:Terima kasih kak...InsyaAllah...:)

AIDA:ada org tempah da...kena buat hehehe...

honeyvsbee said...

nak cokolat............

n.hasleena said...

BEE: sila-sila hehehe....