Monday, December 13, 2010

JANJI TERTUNAI PART II


Q beli tiket dulu

Salam rakan-rakan blogger....
Beberapa kali hendak menyiapkan JANJI TERTUNAI PART II
Beberapa kali juga keadaan tidak mengizinkan...
Emmm...akhirnya cuba juga untuk berkongsi kesudahannya...

Setelah mendapatkan info tempat yang hendak dituju
Akhirnya tibalah ke destinasinya...
PART I telah menunjukkan aura ice skating hehehe
Posing dua beradik tu berlatarbelakangkan suasana ice skating tu...
Sampai je kat sana...perhati je dulu...
First time ni...tak tau apa prosedurnya..

Oooo....kena beli tiket dulu :)
Tapi fikir juga macam mana Aqilah nak main..
Takde siapa yang tahu main
Kalau beli tiket untuk Aqilah sia-sia pulak nanti
Aku  pun bertanya ada coach tak yang boleh guide...
Memang ada...
So, aku tiada pilihan lain
Untuk memastikan Aqilah dapat main aku ambil pakej yang ada coach
RM60 untuk setengah jam..
Boleh tahan...hehehe
Isi borang...buat pembayaran...
Opppsss....sarung tangan dengan stokin takde pulak...
Pegi kaunter dan beli...belasan ringgit jugaklah..


Ni dia coach RM60 untuk setengah jam...







Haa...tu dia, Aqilah tengah dipakaikan ice skates oleh Coach Bryan..
Kalau aku mungkin tak reti rasanya..
Mujur jugak ambik coach...
Kalau tak, tak taulah hehehe... 
Tak pernah langsung mencuba permainan nie :)

Tengok orang main macam best je...
Takut pun ada bila tengok ada yang jatuh-jatuh tu
Tapi mungkin perkara biasa kot...belum pandai lagi kan


Aqilah start...
Dah selesai pakai kasut....coach suruh Aqilah cuba berjalan dulu..
Lepas tu baru masuk kat gelanggang...
Susah jugak aku tengok nak mengimbangkan badan...
Tapi kalau takde coach tak boleh aku bayangkan macam mana Aqilah nak main....
Tu diaaa hehehe....
Aqilah start ice skating....


Aqilah dah start lepas sikit-sikit...
Aku tengok dari luar...
Gelanggang ni kira berkurunglah....material plastik keras rasanya
Yelah untuk keselamatan pemain-pemain..
Jadi susah juga aku nak snap gambar..
Tu yang tak berapa cantik...gelap je...
Aqilah terus bermain....
Tapi dalam setengah jam bukannya dapat pandai...
Sekadar macam yang dalam gambar tu je sempatnya...
Meluncur memang tak bolehlah...
Tak tahulah berapa sesi agaknya boleh mahir..
Lebih kurang 2o minit gelanggang hendak dikeringkan..
Jadi Aqilah keluar berehat sekejap...
Bestlah bu main....kata Aqilah...
Mujur dia kata best...sebab aku nampak macam payah je nak main benda tu hehehe


Proses pembelajaran berterusan
Dah selesai gelanggang dikeringkan..
Aqilah sambung lagi latihan...
Beberapa kali jugak aku tengok dia terjatuh-jatuh...
Risau jugak...tapi aku tengok muka dia ok je...
Setelah setengah jam....(macam sekejap je RM60 hehehe)
Coach kata Aqilah boleh teruskan sorang-sorang kat tepi-tepi...
Aku macam tak percaya je dia main sorang-sorang...
Risau...bahaya juga situasinya...
Dia nak, tapi aku pulak tak percaya...
Buatnya kena langgar ke....jatuh ke...ishhhh risaulah....
Risau aku ada kebenarannya...
Tak lama lepas tu aku dengar bunyi siren
Staff ice skating berlari-larian sambil menolak wheel chair...
Kenapa pulak ni detik hati aku...
Rupa-rupanya ada yang cedera sampai kena bantuan wheel chair..
Patah agaknya....
Ishhh bahaya sebenarnya kalau tak ada yang pandai untuk guide kita bermain bagi yang baru nak belajar...


Bila tengok keadaan tu lagilah aku tak bagi Aqilah main sorang-sorang...
Akhirnya kami pun bergerak keluar dari kawasan ice skating...
Plan seterusnya nak meronda-ronda dalam Sunway Pyramid...
Aura Christmas semakin hampir...
Pokok Christmas lah yang glamer hehehe...
Pokok Christmaslah yang jadi mangsa untuk snap gambar ;)
Muka Darwisy pun naik letih...Tunggu Kak Long main :)
Oh ye..lupa pulak nak beritahu respons anak dara tu dah dapat main...
Belum sempat tanya....Bestlah bu main ice skating nie....
Nanti kita datang lagi nak? Itulah respons Aqilah....hehehe 
Tapi dalam hati...Rugi pulak RM60 setengah jam ambik coach kat sana kalau setiap kali pegi....
Emmm....dalam hati aku mungkin kena mahirkan dia dulu dalam roller blade...
Mungkin lepas tu mudah untuk ice skating.... 
Kalau setiap pegi RM60 rugi rasanya untuk setengah jam...
Kalau main sendiri aku tengok tiketnya dalam RM23...main tak kira masa kot rasanya.... 
Itu untuk cuti sekolah...hari biasa lain....
Emmm....itulah serba sedikit pengalaman Aqilah dan termasuk dalam agenda MENUNAIKAN JANJI hehehe
Rasanya untuk ronda-ronda di Sunway Pyramid akan disambung juga hehehe
Panjang pula nak bercerita...
Seronok pula ditatap semula dan juga untuk dikongsi bersama rakan-rakan blogger....



***Beberapa hari juga tiada en3 baru.  Semenjak baik demam badan masih tidak berapa selesa untuk duduk lama...apatah lagi depan PC ni.  Apapun di hati meronta-ronta untuk bersiaran bersama rakan-rakan blogger di sini...

13 comments:

Ati Masrif said...

nampak mcm best
tapi risau juga akibatnya

harga pun boleh tahannn
emmm..nasib anak2 tak rqst tu
kalau rqst pun maybe tak bagi kot..risaulah

sarah-najwan said...

mahal jugak yer..
sepnjg saya dok KL..xpenah main ice skating nih..hehe..

apa2pom..xkisah jnji anak kita puas hati..

n.hasleena said...

KAK ATI: Tu yg saya ambik coach tu kak...kalau yang baru belajar kita biar sorang2 mmg bahaya pada saya...

KAK SARAH: Sy pun tak pernah kak... hehehe...budak2 skrg sume ada kan...

eelobor said...

saya lak dah lama sangat teringin nak main bendalah nie. tapi tak pernah2 tercapai hajat tuh, sebab mahal sangat 9rasa cam tak berbaloi) serta takut....hihihihi. takut jatuh, nanti malu beb....abes suar basah

♥ manje ♥ said...

salam

sy lg ler tak berbakat main roller mcm2 ni... haha gayat... takut pun ya jgk... untung budak2 skrg mcm bole belajar dan main ~

MiErA said...

ok kak,,mira volunteer nak jdk peneman aqilah next tyme ;p
hee...mule2 mmg takut2 tp besh bile da bleyh skate..lg besh bile jatuh2 sambil gelak2..

Yan said...

bagus gak as activity cuti sekolah ni

n.hasleena said...

EELOBOR:hehehe....sypun tak berani bila aqilah ajak. tak dapat nak bayang kalau jatuh tergolek hehe...

MANJE:mmg tak berani hehehe...

MIERA:ye ke miera...lain kali akak roger miera :)

YAN:tapi sekejap je yan...nak g selalu jauh la pulak...mahal pun iye :)

honeyvsbee said...

wah seronok lah mereka..:)

n.hasleena said...

BEE: kak long nya je main bee....
adik tggu je. mujur tak boring si bujang hehehe...

Cma Shiema said...

wah..besh nye main ice skating..
he3..cma dok sebelah sunway pom xpenah g situ lagi...jln2 dlm sunway pyramid jer penah..

samela kite...cma pom bru baik demam..skrg tgk batuk2 kronik..adeh..perit tekak rasanye...

n.hasleena said...

CMA: akakpun kalau aqilah tak ajak, tak g lah jugak :) Musim kot cma skrg nie...demam...

n.hasleena said...

CMA: akakpun kalau aqilah tak ajak, tak g lah jugak :) Musim kot cma skrg nie...demam...