Sunday, January 09, 2011

Fuhh Legaaa...


Sediaaaa hehehe...untuk di iron


Salam...
Ibu-ibu semua dah iron baju anak-anak esok?
Saya lega dah hehehe...
Selesai 'mengiron' untuk stok seminggu anak dara tu
Lengkap semua...baju kemeja, kurung, tudung...
Selesaiiiii....
Fuhhhh legaaaa sangat :)
Siapppp....leganya :)

Antara keje rumah yang saya kurang minat hehehe
Adalah menggosok baju 
Kurang minat pun kena lah laksanakan jugak kan
Sebab mengambil masa yang agak lama jugak
Tambahan untuk stok seminggu
Baju saya belum lagi nie
Baru selesaikan untuk anak dara tu dulu
Aduhhh...sakit tumit kaki berdiri hehehe

Esok anak dara tu dah start nak pakai kemeja sebab nak pakai tie katanya
Susah je rasa menggosok kemeja nie
Hehehe....terutama part kat tangan sehingga penyambung kat bahu tu
Kalau silap gosok banyak pulak side nya...
Lama jugak tadi mengadap iron nie 
Tapi dah iron untuk seminggu senanglah sikit
Kalau tak tiap-tiap pagi kenalah iron
Selalu juga gitu bila kemalasan 'mengiron' melanda hehehe
Bangunlah pagi-pagi untuk menggosok baju
Selalu je buat tu :)

****Beginilah rutin seterusnya sehinggalah berakhir tahun...dan tahun baru menjelang lagi, rutin ini kembali lagi dan seterusnya hehehe

19 comments:

Solihin Zubir said...

hehe.. tringat plak kecik2 dlu.. mak slalu iron baju.. pastu bila dh makin besor, mak suruh buat sindri..
skang ni kdg2 sy plak kena tlong mak atau ayah iron baju.. hehehe...

n.hasleena said...

SOLIHIN: sampai satu tahap anak2 memang kena ajar buat sendiri kan...haaa betul tu, dah besar nie tolong mak dah ayah pulak :)

nza said...

amboi dh ready ye...
masa anak2 akak kecik dulu ayah yg gosokkn baju sk anak2 ttp bila dh masuk thn 2 mrk dh gosok baju sndiri.....selamat ibu...hi...

n.hasleena said...

KAK NZA: darjah 2 dah gosok sendiri ye kak...cepat ye. sy belum percaya lak lagi...:)

sal said...

alhamdulillah dah selesai..dpt buat benda2 lain yek..

aiEnNa said...

ibu ainna pon slalu tlg gosokkan tdung ainna tp bju skola ntuk stok smnggu ainna gosok sndri laa ..
tdung ainna memg ta reti .. hehehe ..
tp skg ainna kne tlg ibu gosokkn bju skola adek2 yg laen ntuk stok smnggu plak !

sarah-najwan said...

akak mmg xle iron cepat2..
nak jugak iron waktu pagi nk skoloh tu
sejak dulu2 lagi..xle ubah..hehe

**jika terlebeh rajin tu..ada stok akak utk seminggu nih..meh mari sini tlg iron..hehe

Yan said...

Rasa2 akak semua orang tak minat bab2 ni.. Hee..

ieda said...

bagus kalau dpt gosok mcm nie .. tapi saya x daya nak gosok banyak2 .. selalu nya saya gosok mlm :)

suri solehah said...

salam

kita serupa..benda paling tak suka nak buat hehe...tapi boleh iron tuk seminggu kira okey banyaklah tu..kalau kita iron tiap2 pagi..

n.hasleena said...

KAK SAL:lega kak sal dah selesai...tapi ikut mood jgk kak. kalau tak pepagi jugak baru nak iron :)

AIENNA:tudung kena ada caranya kan aienna kalau tak susah nak pakai..baguslah aienna tolong mak pulak ;)

IBU SARAH:kak...ni kira 'ter rajinlah' nie hehehe. tambahan aqilah dah pengawas kenalah kemas lebih sikit hehehe

YAN:betul!betul!betul! hehehe....kalaulah ada alat magic kak yan...masuk je dalam alat tu dah siap gosok mesti sy beli hahaha

IEDA:kadang2 tak jugak kak ieda..pagi2 baru menggosok :)

n.hasleena said...

SURI SOLEHAH: kalau kemalasan melanda pagi2 lah 'mengironnya' hehehe...

PuanBee said...

haaaa bee tak kerja esok pg baru iron..keh keh keh belagak sikit nih!

~ yus ~ said...

keje rumah yg paling saya tak minat nak buat..lipat kain.

Gosok baju ok lagi..:D

nadzirah aqilah said...

huh benda paling xsuka buat iron baju.. adeeiiii...

~ yus ~ said...

leena ada award untuk anda...

http://maz-naz.blogspot.com/2011/01/award-best-followers.html

n.hasleena said...

NADZ:samalah dgn akak hehehe

YUS:terima kasih yus...nt saya ambil ye ;)

Cma Shiema said...

sama lah cma..x sukeeee iron baju...
kalo iron mmg stok seminggu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Saya pun tak suka menggosok tapi saya suka sebab bukan duty saya !

Abg dah mula tugas dia menggosok baju anak2. Biasanya dia menggosok hari Sabtu malam atau Ahad petang.


hehe..