Monday, January 10, 2011

Basikal Baru Darwisy


Basikal baru Darwisy :)

Salam rakan-rakan blogger semua
Baru berkesempatan menjengah hari ini
Nak berkongsi cerita bujang kesayangan aku
Darwisy...
Tengah hari kelmarin keluar nak cari kaler crayon Aqilah
Jalan-jalan cari makanlah sekali hehehe
Malas nak ke kedai buku sekadar nak cari crayon
Jadi menyinggahlah di pasar raya The Store
Dalam tu adalah pulak basikal
Darwisy pun perasan kewujudan basikal di situ...
Darwisy dah lama jugak menyebut nak basikal
Apa lagi...
Si Bujang nie mintaklah..."Bu nak basikal...bu nak basikal...bu nak basikal...
Yang pastinya tanpa jemu...aku kata "Tanya abah..."
"Abah, nak basikal...abah nak basikal...."
Hehehe....larat dia cakap berulang-ulang kali...
Sampai masuk ke dalam kereta...
Kesian pulak...

Memang dalam perancangan nak belikan Darwisy basikal bulan depan
Sempena besday nya...
Tapi kesian pulak Darwisy asyik menyebut...
Akhirnya dari The Store teruslah ke Seremban ke kedai basikal
Punyalah seronok Darwisy tengok banyak basikal kat situ
Tauke kedai tu suggestlah basikal kat atas tu
Memang elok beli besar sikit
Budak cepat membesar...
Memilih pun tak lama
Berkenan pulak tengok yang dicadangkan tu 
Teruslah buat pembayaran (boleh tahan jugak harganya....hehehe)
Hepi sungguh Darwisy...

Sampai rumah 
Tanpa berlengah-lengah lagi
Darwisy pun mencuba basikal barunya...
Hepi sungguh dia...sampai ke tengah malam main basikal
Adoiiii....hehehe
Mungkin baru lagi....


***Besday nanti tinggal hadiah dari ibu jelah....abah dah bagi awal :)

13 comments:

~ yus ~ said...

Wah! memang nampak happy darwisy dengan basikal barunya itu...:)

sarah-najwan said...

suka budak2 dpt beskal
ye la asik tgk bdk2 lain naik..dia pom nk jugak..ehhe

rega jgn ckplah..jika beli kain pasang mak..boleh dah rasanya 4 pasang..huhu

sal said...

seronok tengok anaktr2 happy ya..

PuanBee said...

wawa ada basikal..hikss budak2 mesti best giler dpt basikal kan..

nza said...

mesti teruja sgt darwisy dpt basikal baru....

Cma Shiema said...

wah..dpt beskal baru..
sonotnye dia...
:)

eelobor said...

hehehe, mesti ngalah punya kan? seronok darwisy dapat basikal baru, mesti tido pun ngigau tuh

nazirulhazwan~ said...

hehe, hepi gile die, naseb bek tido tak pelok beskal:P

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

seronok tak terkira Darwisy..


jaga elok-elok tau! anak2 auntie tu mula-mula memang hepi tapi bila dah lama kenmain lagi dia projekkan basikal tu..

My Life My World said...

Hahaha ... kebetulan. Akak pun cerita pasal basikal kat Blog. Blogger pun ada angin kut ... kali ni cerita basikal kut ;)

Mata Hati said...

comellah basikal baru tu. sure nampak bergaya bila darwisy duduk kat atas nanti.. ;)

Sephi Sephia said...

Wah, gembira betul nampaknya tu. Sengih melebar!

n.hasleena said...

YUS:emmm...mmg hepi sesangat yus :)

IBU SARAH:hehehe...betul2 :)

SAL:yelah kak sal...suka je kita tgok kan..

BEE:mmg pun bee hehehe

NZA:hepi sesgt nza..sampai ke tengah malam lah belek basikalnya tu..

CMA:hepi2...hehehe

EELOBOR:dah ada dalam perancangan hehehe....

NAZ:mujur basikal tu berat naz...barang2 lain yg dia suka mmg bawak tdo pun hehehe

AZRINA:mmg pun...dah start belek2 basikal tu hehehe

MY LIFE WORLD:hehehe...ada musim ye :)

MATA HATI:mmg pun hehehe...tgoklah sengih bujang tu :)

SEPHI:hehehe...